Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sucha,sypka,lekko cytrynowa,idealna,prawdziwie PIASKOWA:-)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8314
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2879
Polecam.
Odsłon: 1530
Polecam.
Odsłon: 454
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8314
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2879
Polecam.
Odsłon: 1530
Polecam.
Odsłon: 454
Składniki
Cukier mieszamy z cukrem waniliowym
Przesiewamy mąki,łączymy je i dodajemy do nich proszek do pieczenia i sól
Masło rozetrzeć,a następnie utrzeć na gładką masę dodając po 1 jajku i łyżce cukru.UWAGA!Nie przejmujcie się tym,że masa się zważy,po dodaniu mąki będzie o.k.
Doypujemy mąki,wlewamy sok z cytryny
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą
Pieczemy ok.40 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st.(do"suchego patyczka")