Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bananowo-truskawkowy puchar"
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 22
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 462
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1964
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 22
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 462
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1964
Składniki
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, używając 1,5 szklanki mleka. Studzimy.
Zimny budyń miksujemy lub dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym i serkiem mascarpone. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Obrane banany kroimy w plasterki i obficie skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Masę przekładamy do szprycy cukierniczej, wyciskamy warstwę na dno pucharka, przykrywamy plasterkami bananów itd. Wierzch zdobimy tartą czekoladą i pokrojonymi truskawkami.
Wartość odżywcza 1 porcji: 269 kcal, Białko: 4,5 g,Tłuszcz: 14 g, Węglowodany: 27 g. Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji 2,80 złŹródło: Rewia