Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bananowo-truskawkowy puchar"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 582
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 582
Składniki
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, używając 1,5 szklanki mleka. Studzimy.
Zimny budyń miksujemy lub dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym i serkiem mascarpone. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Obrane banany kroimy w plasterki i obficie skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Masę przekładamy do szprycy cukierniczej, wyciskamy warstwę na dno pucharka, przykrywamy plasterkami bananów itd. Wierzch zdobimy tartą czekoladą i pokrojonymi truskawkami.
Wartość odżywcza 1 porcji: 269 kcal, Białko: 4,5 g,Tłuszcz: 14 g, Węglowodany: 27 g. Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji 2,80 złŹródło: Rewia