Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 47
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 47
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Składniki
Żółtka + 1/2szkl.cukier + cukier waniliowy + margaryna = utrzeć. Dodać przesiany proszek do pieczenia oraz make. Ucierać wszystko do jednolitej masy.
Rozgrzac piekarnik na 180st. na 10min. Wylozyc na wysmarowana tluszczem forme. Ulozyc polowki brzoskwin i wstawic do piekarnika na 30min 180st.
Ubic pozostale bialka na sztywno. Dodac cukier. Wyciagnac ciasto z piekarnika wylac na wierzch bialkowa piane i posypac migdalami. Wlozyc ciasto ponownie do piekarnika do uzyskania zlocistego koloru bialek. ok 10m-15min.