Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18962
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18962
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19565
Składniki
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru, stopniowo i powoli, ubijając przez cały czas. Na sam koniec dodać łyżeczkę skrobi i łyżeczkę octu. Zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub matą teflonową. Na papierze narysować okrąg, nieduży, dwadzieścia kilka cm średnicy. Wyłożyć na niego masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150ºC. Piec 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku.