Do góry

Desery Przepis na:

Biała Pavlova

Biała Pavlova

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 3246

Super torcik na niedzielę

Składniki

  • 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 1 łyżeczka białeg
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Biała Pavlova

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru, stopniowo i powoli, ubijając przez cały czas. Na sam koniec dodać łyżeczkę skrobi i łyżeczkę octu. Zmiksować.

    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub matą teflonową. Na papierze narysować okrąg, nieduży, dwadzieścia kilka cm średnicy. Wyłożyć na niego masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150ºC. Piec 1,5 godziny.

    Studzić w uchylonym piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń