Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z dwoma masami"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22602
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4705
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44678
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 636
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22602
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4705
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44678
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 636
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Składniki
Jajka i cukier ucieramy. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiewamy i stopniowo, na zmianę z olejem, dodajemy do masy z jajek. Formę z wyższymi krawędziami natłuszczamy i prószymy mąką. Ciasto wylewamy na blachę i wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Studzimy.
Biszkopty mielimy, mieszamy z konfiturą, rumem i mlekiem (ilość mleka zależy od gęstości marmolady). Masą smarujemy zimne ciasto.
Wiórki kokosowe zalewamy zimnym mlekiem, dodajemy cukier i, stale mieszając, gotujemy trzy minuty. Zestawiamy z ognia, dodajemy pokrojone masło i mieszamy, aż masło się rozpuści. Masę kokosową wykładamy na warstwę z marmoladą.
Czekoladę przekładamy do woreczka foliowego, wkładamy do gorącej wody, a kiedy czekolada się rozpuści, odcinamy rożek woreczka i wyciskamy ukośną kratkę na warstwie kokosowej. Odstawiamy, najlepiej do następnego dnia, by ciasto dobrze zastygło.
Wartość odżywcza 1 porcji 573 kcal. Białko 18 g/Tłuszcz 22 g/Węglowodany 89 g.
Czas przygotowania 70 minut. Cena porcji około 1,20 złŹródło: Rewia