Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy czekoladowiec"
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1435
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5605
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 285
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1435
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5605
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 285
Składniki
Żaroodporne foremki posmaruj masłem. Oprósz cukrem, strzepnij jego nadmiar. Piekarnik rozgrzej do 200 st.
Do garnka wlej śmietanę. Dodaj cukier, sól i przyprawy. Zagotuj. Zdejmij z ognia. Dodaj czekoladę. Poczekaj, aż się rozpuści. Dobrze wymieszaj, schłodź do temperatury pokojowej. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.
Żółtka domieszaj do czekoladowej śmietanki. Białka ubij na sztywno. Pianę połącz z masą czekoladową i rumem. Nalej do przygotowanych foremek. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 180 st. Piecz jeszcze 15 minut. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina