BLOK
Składniki
- masło, 25dkg
- cukier kryształ, 1szklanka
- kakao, 2 łyżki
- mleko w proszku, 25 dkg
- herbatniki petitki, 3-4paczek
- ew.bakalie (rodzynki ,figi itp.), w/g uznania
Składniki
- masło, 25dkg
- cukier kryształ, 1szklanka
- kakao, 2 łyżki
- mleko w proszku, 25 dkg
- herbatniki petitki, 3-4paczek
- ew.bakalie (rodzynki ,figi itp.), w/g uznania

Etapy przygotowania
Masło,cukier,wodę kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić,wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać, żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki(ew.bakalie),ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 365

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 472
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 365

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 472



Składniki
- masło, 25dkg
- cukier kryształ, 1szklanka
- kakao, 2 łyżki
- mleko w proszku, 25 dkg
- herbatniki petitki, 3-4paczek
- ew.bakalie (rodzynki ,figi itp.), w/g uznania
Masło,cukier,wodę kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić,wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać, żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki(ew.bakalie),ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.
jak to smakuje tak jak wygląda na tym zdjęciu to ja dziękuje za taki deser
mniam :) dzięki za przepis :)