Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118048
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8387
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118048
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8387
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Żółtka utzreć z cukrem na gładką masę, dodając kakao i zmiękczone masło
wąską foremkę (keksówkę) wyłożyć papierem pergaminowym, na dnie ułożyć warstwę herbatników, posmarować przygotowaną masą, wyrównać powierzchnię.
na kremie ułożyć następną warstwę herbatników, docisnąć, żeby krem wypełnił wszystkie wolne miejsca.
układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Foremkę wstawić do lodówki, a kiedy ciasto zastygnie wyrownać nożem, posmarować powierzchnię i boki polewą, udekorować orzechami, wstawić do lodówki.