Desery Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Żółtka utzreć z cukrem na gładką masę, dodając kakao i zmiękczone masło
wąską foremkę (keksówkę) wyłożyć papierem pergaminowym, na dnie ułożyć warstwę herbatników, posmarować przygotowaną masą, wyrównać powierzchnię.
na kremie ułożyć następną warstwę herbatników, docisnąć, żeby krem wypełnił wszystkie wolne miejsca.
układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Foremkę wstawić do lodówki, a kiedy ciasto zastygnie wyrownać nożem, posmarować powierzchnię i boki polewą, udekorować orzechami, wstawić do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

czarna507 22 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Nie, zmiękną od kremu, którym się przekłada :)17 Kto głosował? | Odpowiedz

ask12 23 maja 2011Zgłoś do usunięcia
czy herbatników nie trzeba czymś nasączyć żeby się dobrze kroiły?7 Kto głosował? | Odpowiedz

ask12 23 maja 2011Zgłoś do usunięcia
czy herbatników nie trzeba czymś na sączyć ,nie będą się łamać podczas krojenia?2 Kto głosował? | Odpowiedz