Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14403
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19507
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14403
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19507
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13158
Składniki
Żółtka utzreć z cukrem na gładką masę, dodając kakao i zmiękczone masło
wąską foremkę (keksówkę) wyłożyć papierem pergaminowym, na dnie ułożyć warstwę herbatników, posmarować przygotowaną masą, wyrównać powierzchnię.
na kremie ułożyć następną warstwę herbatników, docisnąć, żeby krem wypełnił wszystkie wolne miejsca.
układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Foremkę wstawić do lodówki, a kiedy ciasto zastygnie wyrownać nożem, posmarować powierzchnię i boki polewą, udekorować orzechami, wstawić do lodówki.