Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15166
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4075
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8942
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15166
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4075
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8942
Składniki
Żółtka utzreć z cukrem na gładką masę, dodając kakao i zmiękczone masło
wąską foremkę (keksówkę) wyłożyć papierem pergaminowym, na dnie ułożyć warstwę herbatników, posmarować przygotowaną masą, wyrównać powierzchnię.
na kremie ułożyć następną warstwę herbatników, docisnąć, żeby krem wypełnił wszystkie wolne miejsca.
układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Foremkę wstawić do lodówki, a kiedy ciasto zastygnie wyrownać nożem, posmarować powierzchnię i boki polewą, udekorować orzechami, wstawić do lodówki.