Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Żółtka utzreć z cukrem na gładką masę, dodając kakao i zmiękczone masło
wąską foremkę (keksówkę) wyłożyć papierem pergaminowym, na dnie ułożyć warstwę herbatników, posmarować przygotowaną masą, wyrównać powierzchnię.
na kremie ułożyć następną warstwę herbatników, docisnąć, żeby krem wypełnił wszystkie wolne miejsca.
układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Foremkę wstawić do lodówki, a kiedy ciasto zastygnie wyrownać nożem, posmarować powierzchnię i boki polewą, udekorować orzechami, wstawić do lodówki.