Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyń bananowo-czekoladowy"
Chciałam podzielić się z Wami prostym przepisem na szyszki , które pamiętam...
Odsłon: 1178
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 24
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 405
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 352
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1949
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 24
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 405
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 352
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1949
Składniki
Z podanych składników gotujemy, według instrukcji na opakowaniu, obydwa budynie: bananowy i czekoladowy.
Do żaroodpornego naczynia wlewamy połowę budyniu bananowego. Gdy zastygnie, pokrywamy go całym budyniem czekoladowym, na którym układamy krążki odsączonych z zalewy ananasów. Na ananasy wykładamy resztę jasnego budyniu.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Gdy cukier się rozpuści, a piana jest lśniąca, dodajemy wiórki kokosowe i lekko mieszamy łyżką.
Pianę wykładamy na deser. Zapiekamy 7 min w temperaturze 220oC.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł
Wartość odżywcza 1 porcji : 273 kcal , Białko:18 g, Tłuszcz: 6,2 g, Węglowodany: 89 gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Torcik kajmakowo - porzeczkowy
Desery
Prosty tort śmietankowy
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Torcik kajmakowo - porzeczkowy
Pyszny torcik z kremem o smaku kajmakowo porzeczkowym oraz biszkopt kakaowy...
Odsłon: 13
Prosty tort śmietankowy
Prosty torcik z kremem śmietanowym. Blaty nasączyłam kawą, co dało fajny posm...
Odsłon: 39