Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowe babeczki

Budyniowe babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Budyniowe babeczki"

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • pół litra mleka
  • łyżeczka masła
  • szczypta soli
  • pół szklanki cukru
  • 2/3 szklanki mąki
  • 2 duże jajka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Budyniowe babeczki

Przygotowanie

  1. Podaję je często z owocami lub sosem ze swieżych owoców. Pycha!

  2. Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic

  3. Mleko wlej do rondelka, wsyp szczyptę soli, włóż masło i zagotuj. Wymieszaj mąkę z cukrem. Zmniejsz ogień pod garnkiem. Energicznie mieszając mleko, syp porcjami mąkę z cukrem. Ostudź budyń. Do całkowicie zimnego wlej roztrzepane jajka, zmiksuj dokładnie.

  4. Zdejmij papier z ciasta francuskiego, ponownie zwiń je w rulon. Potnij na plastry grubości ok. 2 cm. Rozwałkuj je cienko, by powstały kółeczka. Wyłóż nimi natłuszczone foremki do muffinek.

  5. Napełnij je kremem budyniowym. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekoruj owocami.

  6. Porcje 6 65 min Cena 0,70 zł Kalorie 380

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń