Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowe babeczki"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10470
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3093
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2200
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 857
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10470
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3093
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2200
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 857
Składniki
Podaję je często z owocami lub sosem ze swieżych owoców. Pycha!
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, wsyp szczyptę soli, włóż masło i zagotuj. Wymieszaj mąkę z cukrem. Zmniejsz ogień pod garnkiem. Energicznie mieszając mleko, syp porcjami mąkę z cukrem. Ostudź budyń. Do całkowicie zimnego wlej roztrzepane jajka, zmiksuj dokładnie.
Zdejmij papier z ciasta francuskiego, ponownie zwiń je w rulon. Potnij na plastry grubości ok. 2 cm. Rozwałkuj je cienko, by powstały kółeczka. Wyłóż nimi natłuszczone foremki do muffinek.
Napełnij je kremem budyniowym. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekoruj owocami.
Porcje 6 65 min Cena 0,70 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks