Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowe babeczki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117962
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8356
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3104
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2063
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1522
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117962
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8356
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3104
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2063
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1522
Składniki
Podaję je często z owocami lub sosem ze swieżych owoców. Pycha!
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, wsyp szczyptę soli, włóż masło i zagotuj. Wymieszaj mąkę z cukrem. Zmniejsz ogień pod garnkiem. Energicznie mieszając mleko, syp porcjami mąkę z cukrem. Ostudź budyń. Do całkowicie zimnego wlej roztrzepane jajka, zmiksuj dokładnie.
Zdejmij papier z ciasta francuskiego, ponownie zwiń je w rulon. Potnij na plastry grubości ok. 2 cm. Rozwałkuj je cienko, by powstały kółeczka. Wyłóż nimi natłuszczone foremki do muffinek.
Napełnij je kremem budyniowym. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekoruj owocami.
Porcje 6 65 min Cena 0,70 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks