Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chińskie ciasteczka z wróżbą"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        Składniki
Mąkę przesiej z dodatkiem cukru pudru. Dodaj szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko oraz żółtko i olej. Posiekaj i zagnieć gładkie ciasto.
Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wytnij szklanką kółka.
Na środku każdego kawałka ułóż zrolowaną karteczkę z wróżbą. Złóż ciastka na pół i delikatnie zlep brzegi, zawijając je lekko do środka.
Na koniec ułóż je na blasze wyłożonej papierem i piecz 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV