Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chińskie ciasteczka z wróżbą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
Mąkę przesiej z dodatkiem cukru pudru. Dodaj szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko oraz żółtko i olej. Posiekaj i zagnieć gładkie ciasto.
Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wytnij szklanką kółka.
Na środku każdego kawałka ułóż zrolowaną karteczkę z wróżbą. Złóż ciastka na pół i delikatnie zlep brzegi, zawijając je lekko do środka.
Na koniec ułóż je na blasze wyłożonej papierem i piecz 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV