Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie ich wymaga trochę czasu, ale za to są przepyszne.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1160
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5884
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1160
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5884
Składniki
Mąkę zmieszać ze śmietaną, zrobić zagłębienie, dodać żółtka, szczyptę soli, proszek. Wszystkie składniki wymieszać razem, następnie wyrobić ciasto(długo i dokładnie) na jednolitą masę. Ciasto musi mieć gęstość ciasta kluskowego. Ciasto wałkować partiami dosyć cienko, starając się jak najmniej posypywać mąką. Krajać nożem na paski o szerokości 3 cm i długości 1,5 cm. Każdy pasek przekrajać w środku wzdłuż i przewinąć . Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Na koniec posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!