Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka zdrowia"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424890
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424890
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
Obydwie mąki przesiewam i mieszam z płatkami owsianymi. Czekoladę siekam nożem na małe kawałeczki i wrzucam do mąki z płatkami. Dodaję resztę składników i zagniatam, podsypując nieco mąki, by ciasto nie kleiło się do rąk.
Partiami wałkuję na grubość 4-6 mm, większym kieliszkiem lub małą szklanką wycinam krążki. Wykałaczką robię po kilka dziurek w każdym ciasteczku. Układam na lekko natłuszczonej blasze i piekę 15 minut w temperaturze 180oC.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Grundkowska</strong>Źródło: Rewia