Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka zdrowia"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Obydwie mąki przesiewam i mieszam z płatkami owsianymi. Czekoladę siekam nożem na małe kawałeczki i wrzucam do mąki z płatkami. Dodaję resztę składników i zagniatam, podsypując nieco mąki, by ciasto nie kleiło się do rąk.
Partiami wałkuję na grubość 4-6 mm, większym kieliszkiem lub małą szklanką wycinam krążki. Wykałaczką robię po kilka dziurek w każdym ciasteczku. Układam na lekko natłuszczonej blasze i piekę 15 minut w temperaturze 180oC.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Grundkowska</strong>Źródło: Rewia