Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto agrestowo -porzeczkowe"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14569
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19633
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14569
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19633
Składniki
Śmietanę ubić, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Ubijać aż do rozpuszczenia cukru. Dodawać po jednym jajku i wciąż energicznie ubijać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, partiami dodawać do masy jajeczno-śmietanowej. Utrzeć na gładką masę.
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Agrest oczyścić, umyć, osuszyć i delikatnie ułożyć na wierzchu masy. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około 20 minut.
Nałożyć na wierzch oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Piec ciasto jeszcze 15 minut.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium