Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto agrestowo -porzeczkowe"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 834
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 834
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Śmietanę ubić, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Ubijać aż do rozpuszczenia cukru. Dodawać po jednym jajku i wciąż energicznie ubijać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, partiami dodawać do masy jajeczno-śmietanowej. Utrzeć na gładką masę.
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Agrest oczyścić, umyć, osuszyć i delikatnie ułożyć na wierzchu masy. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około 20 minut.
Nałożyć na wierzch oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Piec ciasto jeszcze 15 minut.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium