Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto bezowe z wiórkami kokosowymi"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1490
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1915
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1490
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1915
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, wsyp cukier, ubijaj około 10 minut. Obroty zmniejsz do minimum, wsyp mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe, wlej sok z cytryny, zmiksuj. Wsyp musli, delikatnie i dokładnie wymieszaj.
Blaszkę (28 na 36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wafle (2-3 w zależności od wielkości), połam, wsyp do formy. Zalej masą bezową, wyrównaj. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 40 minut.
Piekarnik wyłącz, drzwiczki uchyl, ostudź ciasto. Zimne pokrój na kawałki.Źródło: Chwila dla Ciebie