Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Slodziutkie, pyszniutkie ciasto. Mozna przechowywac przez dlugi czas w lodowce, przed podaniem podgrzewamy w mikrofalowce, dodajemy kulke lodow waniliowych i bita smietane...Pysznosci!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
500 g ciemnej czekolady i 500 g masla rozpuszczamy na parze.
Pozostale 450g czekolady i 210 g masla rowniez rozpuszczamy na parze, ale z dodatkiem miodu. To bedzie nasza polewa do ciasta.
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczona czekolade z maslem(ale bez miodu!!!).Szybko ucieramy, gdy powstanie jednolita masa dodajemy make.Ucieramy okolo 5 minut.
Przygotowujemy okragla blache, na jej spod dajemy papier do pieczenia, smarujemy maslem lub spryskujemy oliwa.Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 min.
Gdy ciasto wystygnie polewamy je nasza polewa, odstawiamy zeby polewa zastygla. Ciasto podajemy podgrzane, najlepiej z bita smietana i lodami :)))