Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1649
Dodano: 25.02.2009
Odsłon: 3740
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
500 g ciemnej czekolady i 500 g masla rozpuszczamy na parze.
Pozostale 450g czekolady i 210 g masla rowniez rozpuszczamy na parze, ale z dodatkiem miodu. To bedzie nasza polewa do ciasta.
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczona czekolade z maslem(ale bez miodu!!!).Szybko ucieramy, gdy powstanie jednolita masa dodajemy make.Ucieramy okolo 5 minut.
Przygotowujemy okragla blache, na jej spod dajemy papier do pieczenia, smarujemy maslem lub spryskujemy oliwa.Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 min.
Gdy ciasto wystygnie polewamy je nasza polewa, odstawiamy zeby polewa zastygla. Ciasto podajemy podgrzane, najlepiej z bita smietana i lodami :)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pirogronianka 30 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Boże jedyny, czy to trzeba AŻ Z TAKIEJ ILOŚCI czekolady??!! To musi byc mega drogie ciasto...Czekolada ma być gorzka, czy mleczna?
0 Kto głosował? | Odpowiedz