Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto śmietanowe"
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4651
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3106
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 246
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4651
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3106
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 246
Składniki
Ciasto: jajka lekko posól, ubij z cukrem na sztywną pianę. Wlej olej, wsyp mąkę, proszek. Zmiksuj. Wlej do natłuszczonej, posypanej bułką formy. Piecz ciasto 45 min w temp. 180°C. Zimne, przekrój je na 2 placki.
Masa kawowa: z podanych składników ugotuj budyń. Kiedy ostygnie, zmiksuj go z masłem. Wsyp 10 dag pokruszonych biszkopcików i 2 łyżki rumu (dowolnie), wymieszaj.
Masa śmietanowa: kremówkę ubij z cukrami, wymieszaj z serkiem mascarpone. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu, odstaw, by zastygła.
Zimny spód biszkoptowy posmaruj 1/3 masy kawowej. Na niej ułóż trochę biszkopcików. Wgłębienia zalej tężejącą galaretką. Odstaw do stężenia.
Na galaretce rozłóż masę śmietanową, potem połóż resztę biszkopcików. Zalej pozostałą galaretką, odstaw do stężenia. Drugi placek posmaruj 1/3 masy kawowej.
Złóż placki razem. Resztą kremu kawowego posmaruj wierzch i boki ciasta. Udekoruj sezamem, startą czekoladą, rodzynkami.
Porcje 15. Przygot. 120 min. Cena 2,80 zł. Kalorie 480.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic Sopata z Rytra.</strong>Źródło: Bella Relaks
Przepisy Desery
Desery
truskawkowa kostka straciatella
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
truskawkowa kostka straciatella
...sezon truskawkowy rozpoczęty to i ciasto z galaretką i truskawkami musi by...
Odsłon: 110
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 2113