Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane ze śliwkami"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 915
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 915
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Cukier ubij z jajkami. Dodaj kefir i olej rzepakowy, wymieszaj. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy wsyp do masy, wymieszaj. Śliwki umyj, pokrój na kawałki, wyjmij pestki.
Blachę wyłóż papie rem do pieczenia. Wlej ciasto, przez sitko posyp bułką tartą (2-3 łyżki). Ułóż śliwki skórką do dołu.
Piecz ok. 45 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie