Desery Przepis na:
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2. Następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
3. Dodajemy olej. Chwilę ubijamy.
4. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
5. Do ciasta dajemy kilka cukierków. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch dajemy lentilki.
6. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 170 stopni.
7. Gotowe! Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babeczka35 14 września 2018Zgłoś do usunięcia
Piękne jest to ciasto :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 13 września 2018Zgłoś do usunięcia
Wygląda bajecznie.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz