Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z cukierkami
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Składniki
1. Białka ubijamy na sztywną pianę. 2. Następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. 3. Dodajemy olej. Chwilę ubijamy. 4. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. 5. Do ciasta dajemy kilka cukierków. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch dajemy lentilki. 6. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. 7. Gotowe! Smacznego!