Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z dynią na kruchym cieście"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Mąkę i cukier przesiać, wymieszać, dodać masło i posiekać. Szybko zagnieść z jajkiem i szczyptą soli. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki co najmniej na godzinę.
Pokrojoną dynię wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika i piec, aż będzie całkowicie miękka. Skórę usunąć, miąższ zmiksować.
Ciasto rozwałkować (trochę zostawić do dekoracji) i wyłożyć nim dno formy. Piure z dyni zmiksować z jajkami, cukrem i przyprawami na puszystą masę. Pod koniec dodać mleko i ubijać jeszcze chwilę. Farsz wylać na ciasto, udekorować pozostawionym ciastem i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 45 minut.
Zamiast cynamonu, imbiru i goździków do musu dyniowego można dodać gotową przyprawę do pierników.Źródło: Twoje Imperium