Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z dynią na kruchym cieście"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5224
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154730
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 435
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5224
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154730
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 435
Składniki
Mąkę i cukier przesiać, wymieszać, dodać masło i posiekać. Szybko zagnieść z jajkiem i szczyptą soli. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki co najmniej na godzinę.
Pokrojoną dynię wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika i piec, aż będzie całkowicie miękka. Skórę usunąć, miąższ zmiksować.
Ciasto rozwałkować (trochę zostawić do dekoracji) i wyłożyć nim dno formy. Piure z dyni zmiksować z jajkami, cukrem i przyprawami na puszystą masę. Pod koniec dodać mleko i ubijać jeszcze chwilę. Farsz wylać na ciasto, udekorować pozostawionym ciastem i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 45 minut.
Zamiast cynamonu, imbiru i goździków do musu dyniowego można dodać gotową przyprawę do pierników.Źródło: Twoje Imperium