Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z orzechami"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 470
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 443
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 282
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 470
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 443
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 282
Składniki
Czekoladę pokrusz, włóż do rondelka. Dodaj masło. Wstaw naczynie do garnka z gotującą wodą i rozpuść oba . Wymieszaj i ostudź.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem. Zmniejsz obroty miksera, łyżką wkładaj ostudzoną masę czekoladową. Orzechy włoskie grubo posiekaj i wsyp do ciasta. Wymieszaj.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto i wyrównaj wierzch. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C.
Ostudź w formie, wyjmij (dnem do góry). Ciasto jest smaczne także na ciepło podane z lodami waniliowymi.
<strong>Przepis przysłała Anna Sinkowska z Chełma</strong>
Porcje 12. 65 min . Cena 1,90 zł. Kalorie 380.Źródło: Bella Relaks