Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę stop na parze. Lekko ostudź, dodaj do śmietany, wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, delikatnie połącz. Masę schłodź.
Ciastem wylep okrągłą formę (śr. 27 cm), ponakłuwaj. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Ostudź. Rozsmaruj krem, ułóż oczyszczone porzeczki. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie