Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami

Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 13

Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami"

Składniki

  • 17
  • 5 dag mąki
  • 3 dag kakao
  • 12
  • 5 dag masła
  • żółtko
  • szczypta soli
  • 5 dag cukru pudru. Masa: 10 dag białej czekolady
  • 25 dag serka mascarpone
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 30 dag czerwonych porzeczek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.

  2. Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.

  3. Masa: śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę stop na parze. Lekko ostudź, dodaj do śmietany, wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, delikatnie połącz. Masę schłodź.

  4. Ciastem wylep okrągłą formę (śr. 27 cm), ponakłuwaj. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Ostudź. Rozsmaruj krem, ułóż oczyszczone porzeczki. Schłodź.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń