Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13566
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14983
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6157
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13566
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14983
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6157
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę stop na parze. Lekko ostudź, dodaj do śmietany, wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, delikatnie połącz. Masę schłodź.
Ciastem wylep okrągłą formę (śr. 27 cm), ponakłuwaj. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Ostudź. Rozsmaruj krem, ułóż oczyszczone porzeczki. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie