Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę stop na parze. Lekko ostudź, dodaj do śmietany, wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, delikatnie połącz. Masę schłodź.
Ciastem wylep okrągłą formę (śr. 27 cm), ponakłuwaj. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Ostudź. Rozsmaruj krem, ułóż oczyszczone porzeczki. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie