Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowy jabłecznik"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10718
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10718
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Z umytych i osuszonych jabłek delikatnie wydrąż środki. Do każdego włóż po łyżce dżemu wiśniowego.
Blachę do ciasta wysmaruj tłuszczem. Ułóż w niej przygotowane owoce.
Jajka wbij do miski. Zasyp je cukrem i utrzyj, tak, by nie było grudek. Dodaj mąkę pszenną z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Wlej oliwę. Całość wymieszaj za pomocą miksera.
Gdy masa będzie gładka, zalej nią jabłka.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ciasto około 45 minut. Kiedy przestygnie, posyp je cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV