Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowy jabłecznik"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Z umytych i osuszonych jabłek delikatnie wydrąż środki. Do każdego włóż po łyżce dżemu wiśniowego.
Blachę do ciasta wysmaruj tłuszczem. Ułóż w niej przygotowane owoce.
Jajka wbij do miski. Zasyp je cukrem i utrzyj, tak, by nie było grudek. Dodaj mąkę pszenną z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Wlej oliwę. Całość wymieszaj za pomocą miksera.
Gdy masa będzie gładka, zalej nią jabłka.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ciasto około 45 minut. Kiedy przestygnie, posyp je cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV