Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, nie za słodki smak sernika dopełnia markizowy spód.
SPÓD CIASTA: margarynę rozpuszczamy, w blenderze rozdrabniamy ciastka, zostawiając ok. 3 ciastka do dekoracji. Roztopioną margarynę łączymy z ciastkami i jeszcze miksujemy aż całkowicie się połączą. Tak powstały spód wykładamy równomiernie na blaszkę o wymiarach ok. 24x24 cm (wcześniej wykładamy dno blaszki papierem do pieczenia).
MASA SEROWA: mikserem ucieramy dokładnie ser z cukrem i olejkiem waniliowym, dodajemy śmietanę ciągle miksując. Do musującej się masy dodajemy po jednym jajku i dosypujemy stopniowo mąkę ziemniaczaną.
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy masę serową na dwie części, jedną białą wylewamy na ciasteczkowy spód a do drugiej połowy sera dodajemy roztopioną czekoladę i wylewamy ją na białą warstwę sera, delikatnie przeczesując widelcem. Ciastka, które odłożyliśmy kruszymy na mniejsze kawałeczki i posypujemy wierzch sernika.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165' C na 55 min.
SMACZNEGO !!!!!!
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30382
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 79
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 86
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 180
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30382
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 79
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 86
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 180
Składniki
SPÓD CIASTA: margarynę rozpuszczamy, w blenderze rozdrabniamy ciastka, zostawiając ok. 3 ciastka do dekoracji. Roztopioną margarynę łączymy z ciastkami i jeszcze miksujemy aż całkowicie się połączą. Tak powstały spód wykładamy równomiernie na blaszkę o wymiarach ok. 24x24 cm (wcześniej wykładamy dno blaszki papierem do pieczenia).
MASA SEROWA: mikserem ucieramy dokładnie ser z cukrem i olejkiem waniliowym, dodajemy śmietanę ciągle miksując. Do musującej się masy dodajemy po jednym jajku i dosypujemy stopniowo mąkę ziemniaczaną. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy masę serową na dwie części, jedną białą wylewamy na ciasteczkowy spód a do drugiej połowy sera dodajemy roztopioną czekoladę i wylewamy ją na białą warstwę sera, delikatnie przeczesując widelcem. Ciastka, które odłożyliśmy kruszymy na mniejsze kawałeczki i posypujemy wierzch sernika. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165' C na 55 min. SMACZNEGO !!!!!!
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 338
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 68