Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, nie za słodki smak sernika dopełnia markizowy spód.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19870
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4176
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19870
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4176
Składniki
SPÓD CIASTA: margarynę rozpuszczamy, w blenderze rozdrabniamy ciastka, zostawiając ok. 3 ciastka do dekoracji. Roztopioną margarynę łączymy z ciastkami i jeszcze miksujemy aż całkowicie się połączą. Tak powstały spód wykładamy równomiernie na blaszkę o wymiarach ok. 24x24 cm (wcześniej wykładamy dno blaszki papierem do pieczenia).
MASA SEROWA: mikserem ucieramy dokładnie ser z cukrem i olejkiem waniliowym, dodajemy śmietanę ciągle miksując. Do musującej się masy dodajemy po jednym jajku i dosypujemy stopniowo mąkę ziemniaczaną. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy masę serową na dwie części, jedną białą wylewamy na ciasteczkowy spód a do drugiej połowy sera dodajemy roztopioną czekoladę i wylewamy ją na białą warstwę sera, delikatnie przeczesując widelcem. Ciastka, które odłożyliśmy kruszymy na mniejsze kawałeczki i posypujemy wierzch sernika. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165' C na 55 min. SMACZNEGO !!!!!!