Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, nie za słodki smak sernika dopełnia markizowy spód.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 119
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 119
Składniki
SPÓD CIASTA: margarynę rozpuszczamy, w blenderze rozdrabniamy ciastka, zostawiając ok. 3 ciastka do dekoracji. Roztopioną margarynę łączymy z ciastkami i jeszcze miksujemy aż całkowicie się połączą. Tak powstały spód wykładamy równomiernie na blaszkę o wymiarach ok. 24x24 cm (wcześniej wykładamy dno blaszki papierem do pieczenia).
MASA SEROWA: mikserem ucieramy dokładnie ser z cukrem i olejkiem waniliowym, dodajemy śmietanę ciągle miksując. Do musującej się masy dodajemy po jednym jajku i dosypujemy stopniowo mąkę ziemniaczaną. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy masę serową na dwie części, jedną białą wylewamy na ciasteczkowy spód a do drugiej połowy sera dodajemy roztopioną czekoladę i wylewamy ją na białą warstwę sera, delikatnie przeczesując widelcem. Ciastka, które odłożyliśmy kruszymy na mniejsze kawałeczki i posypujemy wierzch sernika. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165' C na 55 min. SMACZNEGO !!!!!!