Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, nie za słodki smak sernika dopełnia markizowy spód.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
SPÓD CIASTA: margarynę rozpuszczamy, w blenderze rozdrabniamy ciastka, zostawiając ok. 3 ciastka do dekoracji. Roztopioną margarynę łączymy z ciastkami i jeszcze miksujemy aż całkowicie się połączą. Tak powstały spód wykładamy równomiernie na blaszkę o wymiarach ok. 24x24 cm (wcześniej wykładamy dno blaszki papierem do pieczenia).
MASA SEROWA: mikserem ucieramy dokładnie ser z cukrem i olejkiem waniliowym, dodajemy śmietanę ciągle miksując. Do musującej się masy dodajemy po jednym jajku i dosypujemy stopniowo mąkę ziemniaczaną. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy masę serową na dwie części, jedną białą wylewamy na ciasteczkowy spód a do drugiej połowy sera dodajemy roztopioną czekoladę i wylewamy ją na białą warstwę sera, delikatnie przeczesując widelcem. Ciastka, które odłożyliśmy kruszymy na mniejsze kawałeczki i posypujemy wierzch sernika. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165' C na 55 min. SMACZNEGO !!!!!!