Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowa pianka"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2535
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3445
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1528
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2217
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2535
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3445
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1528
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2217
Składniki
65 min • Porcja 318 kcal • Koszt porcji ok. 2,10 zł • Przepis na 12 porcji
Żelatynę zalewam zimną wodą (żeby ją tylko zakryć). Odstawiam, by napęczniała. Szklankę wkładam do garnuszka z gorącą wodą i mieszam.
Masło miksuję z cukrem. Dodaję ser, cały czas masę miksując. Dzielę ją na 3 części. Każdą z cze kolad oddzielnie rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Masę serową dzielę na 3 części i do każdej doda ję inną czekoladę, miksuję. Łączę każdą z 1/3 rozpuszczonej żelatyny, miksuję.
W tortownicy układam biszkopty, wylewam białą piankę i odstawiam do lodówki, by stężała. Potem tak samo postępuje z pianką mleczną i gorzką.
Trio czekoladowe – dla prawdziwych łasuchów. Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie