Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowa pianka"
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 441
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 441
Składniki
65 min • Porcja 318 kcal • Koszt porcji ok. 2,10 zł • Przepis na 12 porcji
Żelatynę zalewam zimną wodą (żeby ją tylko zakryć). Odstawiam, by napęczniała. Szklankę wkładam do garnuszka z gorącą wodą i mieszam.
Masło miksuję z cukrem. Dodaję ser, cały czas masę miksując. Dzielę ją na 3 części. Każdą z cze kolad oddzielnie rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Masę serową dzielę na 3 części i do każdej doda ję inną czekoladę, miksuję. Łączę każdą z 1/3 rozpuszczonej żelatyny, miksuję.
W tortownicy układam biszkopty, wylewam białą piankę i odstawiam do lodówki, by stężała. Potem tak samo postępuje z pianką mleczną i gorzką.
Trio czekoladowe – dla prawdziwych łasuchów. Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47670
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 292