Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa...
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 70
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 96
Ta zapiekanka śródziemnomorska jest pełna słonecznego smaku pomidorów, świeży...
Odsłon: 2278
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 1010
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 70
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 96
Ta zapiekanka śródziemnomorska jest pełna słonecznego smaku pomidorów, świeży...
Odsłon: 2278
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 1010
Składniki
Margarynę roztapiamy w garnku razem z cukrem, mieszamy.
W drugim garnku podgrzewamy mleko i dodajemy kakao, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Wlewamy masę kakaową do rozpuszczonej wcześniej margaryny i gotujemy 2-3 minuty aż zgęstnieje.
Dodajemy mleko w proszku, mieszamy ciągle gotując, żeby było jak najmniej grud. Wsypujemy płatki owsiane. Porządnie mieszamy, masa ma być gęsta.
Po ostygnięciu formujemy kulki (ręce powinny być mokre), wielkość wg uznania. Obtaczamy w cukrze, płatkach owsianych lub pokruszonych drobno płatkach migdałowych.