Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe szyszki to przepis na którym tak naprawdę się uczyłam przygotowywać swoje pierwsze desery. Nie jest to trudny deser. spokojnie możemy go przygotować nawet z dziećmi.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Składniki
Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Masę kajmakową wraz z kakao podgrzewamy(nie gotujemy). Studzimy. Lekko przestudzone masy łączymy ze sobą. Do dużej miski wkładamy ryż dmuchany. Zalewamy go przygotowaną wcześniej masą. Dłonie nawilżamy zimną wodą. Z masy tworzymy kulki wielkości szyszek. Układamy je na tace. Postępujemy tak do wyczerpania się masy. Powstałe szyszki chłodzimy w lodówce przez dwie godziny do momentu stężenia czekolady.
Zapraszam na mojego bloga!