Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe szyszki to przepis na którym tak naprawdę się uczyłam przygotowywać swoje pierwsze desery. Nie jest to trudny deser. spokojnie możemy go przygotować nawet z dziećmi.
Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Masę kajmakową wraz z kakao podgrzewamy(nie gotujemy). Studzimy. Lekko przestudzone masy łączymy ze sobą. Do dużej miski wkładamy ryż dmuchany. Zalewamy go przygotowaną wcześniej masą. Dłonie nawilżamy zimną wodą. Z masy tworzymy kulki wielkości szyszek. Układamy je na tace. Postępujemy tak do wyczerpania się masy. Powstałe szyszki chłodzimy w lodówce przez dwie godziny do momentu stężenia czekolady.
Zapraszam na mojego bloga!
Przepis na szyszki czekoladowe wyglądające bardzo realistycznie.
Odsłon: 8338
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 128
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1908
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 229
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 187
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 256
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 128
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1908
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 229
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 187
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 256
Składniki
Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Masę kajmakową wraz z kakao podgrzewamy(nie gotujemy). Studzimy. Lekko przestudzone masy łączymy ze sobą. Do dużej miski wkładamy ryż dmuchany. Zalewamy go przygotowaną wcześniej masą. Dłonie nawilżamy zimną wodą. Z masy tworzymy kulki wielkości szyszek. Układamy je na tace. Postępujemy tak do wyczerpania się masy. Powstałe szyszki chłodzimy w lodówce przez dwie godziny do momentu stężenia czekolady.
Zapraszam na mojego bloga!
Przepisy Desery
Desery
Sernik jeżynowy z mascarpone z galaretką owocową
Desery
Ciasto Afrodyta
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Sernik jeżynowy z mascarpone z galaretką owocową
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 2
Ciasto Afrodyta
Nieco zmodyfikowany przepis siostry Anastazji na przepyszne ciasto Afrodyta....
Odsłon: 19