Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser ananasowy"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28238
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28238
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Zagotuj mleko z cukrem. Wsyp kaszę mannę oraz wiórki kokosowe i gotuj na małym ogniu, mieszając, 10-15 minut. Do gorącej masy włóż margarynę i wymieszaj, aby się rozpuściła.
Kiedy masa lekko ostygnie, zmiksuj. Wlej 2 łyżki zalewy z ananasów i jeszcze raz zmiksuj. Ananasy pokrój na małe kawałki.
Na dnie pucharków ułóż owoce, włóż krem i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj uprażonymi wiórkami i kawałkami ananasów.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Pęśko z Woli Szydłowieckiej</strong>Źródło: Bella Relaks