Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser ananasowy"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29049
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29049
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
Zagotuj mleko z cukrem. Wsyp kaszę mannę oraz wiórki kokosowe i gotuj na małym ogniu, mieszając, 10-15 minut. Do gorącej masy włóż margarynę i wymieszaj, aby się rozpuściła.
Kiedy masa lekko ostygnie, zmiksuj. Wlej 2 łyżki zalewy z ananasów i jeszcze raz zmiksuj. Ananasy pokrój na małe kawałki.
Na dnie pucharków ułóż owoce, włóż krem i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj uprażonymi wiórkami i kawałkami ananasów.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Pęśko z Woli Szydłowieckiej</strong>Źródło: Bella Relaks