Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser ananasowy"
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 51
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 84
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1450
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 403
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 51
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 84
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1450
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 403
Składniki
Zagotuj mleko z cukrem. Wsyp kaszę mannę oraz wiórki kokosowe i gotuj na małym ogniu, mieszając, 10-15 minut. Do gorącej masy włóż margarynę i wymieszaj, aby się rozpuściła.
Kiedy masa lekko ostygnie, zmiksuj. Wlej 2 łyżki zalewy z ananasów i jeszcze raz zmiksuj. Ananasy pokrój na małe kawałki.
Na dnie pucharków ułóż owoce, włóż krem i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj uprażonymi wiórkami i kawałkami ananasów.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Pęśko z Woli Szydłowieckiej</strong>Źródło: Bella Relaks