Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser ananasowy"
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 66
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3648
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 66
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3648
Składniki
Zagotuj mleko z cukrem. Wsyp kaszę mannę oraz wiórki kokosowe i gotuj na małym ogniu, mieszając, 10-15 minut. Do gorącej masy włóż margarynę i wymieszaj, aby się rozpuściła.
Kiedy masa lekko ostygnie, zmiksuj. Wlej 2 łyżki zalewy z ananasów i jeszcze raz zmiksuj. Ananasy pokrój na małe kawałki.
Na dnie pucharków ułóż owoce, włóż krem i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj uprażonymi wiórkami i kawałkami ananasów.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Pęśko z Woli Szydłowieckiej</strong>Źródło: Bella Relaks