Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser ananasowy"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13288
Składniki
Zagotuj mleko z cukrem. Wsyp kaszę mannę oraz wiórki kokosowe i gotuj na małym ogniu, mieszając, 10-15 minut. Do gorącej masy włóż margarynę i wymieszaj, aby się rozpuściła.
Kiedy masa lekko ostygnie, zmiksuj. Wlej 2 łyżki zalewy z ananasów i jeszcze raz zmiksuj. Ananasy pokrój na małe kawałki.
Na dnie pucharków ułóż owoce, włóż krem i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj uprażonymi wiórkami i kawałkami ananasów.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Pęśko z Woli Szydłowieckiej</strong>Źródło: Bella Relaks