Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser galaretkowy"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2437
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18172
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2437
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18172
Składniki
Galaretki rozpuść oddzielnie według przepisu podanego na opakowaniu. Na dno pucharków (najlepiej przezroczystych) wlej jedną galaretkę (np. brzoskiwniową), odstaw do stężenia.
Świeże owoce oczyść, pokrój na kawałki. Mrożonych nie rozmarażaj. Te w puszce osącz, pokrój. Owoce ułóż na galaretce, zalej pozostałą tężejącą galaretką. Ostudź. Udekoruj ubitą z cukrem pudrem kremówką.
Czas przygotowania:15 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie