Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser galaretkowy"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5475
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 977
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11923
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1401
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5475
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 977
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11923
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1401
Składniki
Galaretki rozpuść oddzielnie według przepisu podanego na opakowaniu. Na dno pucharków (najlepiej przezroczystych) wlej jedną galaretkę (np. brzoskiwniową), odstaw do stężenia.
Świeże owoce oczyść, pokrój na kawałki. Mrożonych nie rozmarażaj. Te w puszce osącz, pokrój. Owoce ułóż na galaretce, zalej pozostałą tężejącą galaretką. Ostudź. Udekoruj ubitą z cukrem pudrem kremówką.
Czas przygotowania:15 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie