Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny deser !!! słodki i zdrowy !!!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2722
Polecam.
Odsłon: 1273
Polecam.
Odsłon: 384
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2722
Polecam.
Odsłon: 1273
Polecam.
Odsłon: 384
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Składniki
Owoce umyć, obrać ze skórek i pokroić w kostkę. mandarynki porozdzielać.
Nałożyć owoce do 6 pucharków, w każdym po tyle samo.
Przygotować galaretkę i zalać jej niewielką ilością owoce w pucharkach.
W czasie gdy galaretka będzie się chłodzić w lodówce, przygotowujemy bitą śmietanę i zalewamy w połowie literatki gorącej wody żelatynę i chłodzimy.Wlewamy po 1 szklance mleka do dwóch pojemników i wsypujemy po 1 opakowaniu śnieżki. Miksujemy mikserem na wysokich obrotach i dodajemy do każdej po 1/4 szkl. cukru pudru. Mieszamy mikserem i dodajemy po 1/4 literatki żelatyny.
Na zastygniętą galaretkę w pucharkach nakładamy najpierw białą śnieżkę a później truskawkową. Posypujemy