Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser truskawkowy"
Jabłka (lub gruszki) starannie umyj, obierz ze skórki, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ jabłek (lub gruszek) zetrzyj na tarce o grubych oczkach i przełóż od razu do garnka.
Dodaj troszkę wody oraz sok z cytryny i zagotuj na małym ogniu. Chwilę duś jabłka, w razie potrzeby dodawaj po odrobinie wody. Cały czas mieszaj, aby owoce nie przywarły do dna.
Gdy już nieco zmiękną, dosyp cukier i cukier wanilinowy. Budyń w proszku przesyp do kubeczka, dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Płynny budyń dodaj do jabłek, wymieszaj. Gotuj przez chwilkę razem, po czym odstaw do ostygnięcia.
Truskawki umyj, odszypułkuj, pokrój je na małe kawałki i dodaj do ostudzonych jabłek z budyniem.
Foremki wysmaruj olejem, wysyp cukrem pudrem i wypełnij je masą budyniową. Gdy przestygną w foremkach, wstaw do lodówki na kilka godzin.
Wyjmuj deser, zanurzając foremki na chwilę w misce z gorącą wodą. Przełóż go od razu na talerzyki. Podawaj z bitą śmietaną, truskawkami i miętą.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 35 minut. Porcja: 265 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie
Moim ulubionym owocem letnik jest truskawka. Ilość ciast i deserów jakie z ni...
Odsłon: 312
Dzisiaj zapraszam na lekki, pyszny i prosty w przygotowaniu deser ze świeżych...
Odsłon: 3362
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuch...
Odsłon: 1282
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuch...
Odsłon: 1282
Składniki
Jabłka (lub gruszki) starannie umyj, obierz ze skórki, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ jabłek (lub gruszek) zetrzyj na tarce o grubych oczkach i przełóż od razu do garnka.
Dodaj troszkę wody oraz sok z cytryny i zagotuj na małym ogniu. Chwilę duś jabłka, w razie potrzeby dodawaj po odrobinie wody. Cały czas mieszaj, aby owoce nie przywarły do dna.
Gdy już nieco zmiękną, dosyp cukier i cukier wanilinowy. Budyń w proszku przesyp do kubeczka, dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Płynny budyń dodaj do jabłek, wymieszaj. Gotuj przez chwilkę razem, po czym odstaw do ostygnięcia.
Truskawki umyj, odszypułkuj, pokrój je na małe kawałki i dodaj do ostudzonych jabłek z budyniem.
Foremki wysmaruj olejem, wysyp cukrem pudrem i wypełnij je masą budyniową. Gdy przestygną w foremkach, wstaw do lodówki na kilka godzin.
Wyjmuj deser, zanurzając foremki na chwilę w misce z gorącą wodą. Przełóż go od razu na talerzyki. Podawaj z bitą śmietaną, truskawkami i miętą.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 35 minut. Porcja: 265 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Rabarbarowa Victoria
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Rabarbarowa Victoria
Ciasto Victoria, a właściwie – Victoria Sponge Cake, to przysmak bardzo popul...
Odsłon: 126
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 128