Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystajmy kończący się sezon truskawkowy!
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 187
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20150
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 187
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20150
Składniki
Mleko gotujemy. Dodajemy cukier, masło, kakao. Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną. Dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki a gładka masa. Herbatniki kruszymy i układamy w formie/foremkach, w zależności od tego czego używamy. Wykładamy masę. Odstawiamy na 1 h do schłodzenia. Truskawki myjemy, obieramy. Blendujemy z 3 łyżeczkami cukru. Schładzamy. Przed podaniem polewamy mus truskawkowy. Dekorujemy listkiem mięty.