Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystajmy kończący się sezon truskawkowy!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28627
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2180
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28627
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2180
Składniki
Mleko gotujemy. Dodajemy cukier, masło, kakao. Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną. Dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki a gładka masa. Herbatniki kruszymy i układamy w formie/foremkach, w zależności od tego czego używamy. Wykładamy masę. Odstawiamy na 1 h do schłodzenia. Truskawki myjemy, obieramy. Blendujemy z 3 łyżeczkami cukru. Schładzamy. Przed podaniem polewamy mus truskawkowy. Dekorujemy listkiem mięty.