Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystajmy kończący się sezon truskawkowy!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 62
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 38
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 62
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 38
Składniki
Mleko gotujemy. Dodajemy cukier, masło, kakao. Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną. Dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki a gładka masa. Herbatniki kruszymy i układamy w formie/foremkach, w zależności od tego czego używamy. Wykładamy masę. Odstawiamy na 1 h do schłodzenia. Truskawki myjemy, obieramy. Blendujemy z 3 łyżeczkami cukru. Schładzamy. Przed podaniem polewamy mus truskawkowy. Dekorujemy listkiem mięty.