Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser z truskawkami"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Truskawki opłucz, oczyść z szypułek, 2–3 ładne sztuki odłóż do dekoracji, a resztę włóż do miseczki. Posyp połową cukru pudru i polej winem musującym. Owoce przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki.
Laskę wanilii rozetnij. Czubkiem noża zeskrob rdzeń. Dodaj go do śmietany. Dosyp pozostały cukier puder oraz zagęstnik. Dołóż serek mascarpone i ubij mikserem na gęsty krem. Nałóż go do dużych pucharków albo szklaneczek. Bardzo mocno schłodź.
Zamarynowane w winie musującym truskawki zmiksuj na mus. Jeśli chcesz, aby miał aksamitną konsystencję, dodatkowo przetrzyj go przez sitko. Krem w pucharkach polej musem.
Odłożone truskawki potnij na cząstki. Po kilka ułóż na każdej porcji deseru. Udekoruj listkami mięty.Źródło: Naj