Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie bajaderki znacznie lepiej sprawdzają się, niż te duże. Nie "zasłodzą" tak jak duże :)
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 45
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 169
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1603
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 45
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 169
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1603
Składniki
Dowolną margarynę przekładamy do rondelka, a następnie rozpuszczamy wraz z dodatkiem kakao, cukrem i mlekiem( ja używam 3,2%), następnie mieszankę odstawiamy do przestudzenia, dodajemy żółtka jaj, po czym miksujemy dodając mąkę i proszek do pieczenia. Oddzielnie ubić pianę z białek, dodawać ją partiami do ciasta delikatnie je mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Kremówkę zagotowujemy w rondelku, dodajemy do niej połamaną na kawałki czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Murzynka, którego wcześniej upiekliśmy kruszymy w misce na kawałki, dodajemy likier i marmoladę( ja dodaję śliwkową). Po wymieszaniu dodajemy czekoladę rozpuszczoną ze śmietaną. Ciągle mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane drobniutko bakalie.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w wiórkach kokosowych, układamy na blaszce i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.