Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sernik uniwersalny doskonały zarówno na niedzielne popołudnie, jak i na przyjęcie. Polubią go zarówno mali i duzi.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7672
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2839
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7672
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2839
Składniki
Masa serowa: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy masło. Miksujemy. Dodajemy partiami ser. Miksujemy. Dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki. Pieczemy około 80 minut w 180 stopniach. Studzimy. Mus czekoladowy: Śmietanę podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Do czekolady dodajemy podgrzana śmietanę. Mieszamy, aż rozpuści się czekolada. Studzimy. Następnie chłodzimy przez 2 godziny. Zimną masę ubijamy na puch. Dodajemy śmietanfix. Mieszamy. Mus smarujemy na wystudzonym cieście.
Zapraszam do mojego bloga !