Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowa z morelami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 201
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3856
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 201
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3856
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Na gorący tłuszcz włóż filety. Smaż je na rumiano po ok. 5 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia posyp solą i pieprzem. Odłóż do wystudzenia.
Morele umyj, rozetnij, wyjmij pestki, miąższ pokrój na cząstki. Pomidory umyj, osusz, potnij na połówki. Jasny ocet balsamiczny wymieszaj z ciemnym. Dodaj sól, pieprz i cukier do smaku. Wlej resztę oliwy i ubij trzepaczką.
Pomidory wymieszaj z morelami. Polej sosem. Wyłóż na talerze. Obok połóż filety pokrojone w plasterki. Posyp bazylią i pokruszonym serem.
ok. 35 min, 1 porcja zawiera ok. 490 kcal. Ok. 4,80 zł za porcjęŹródło: Tina