Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowa szachownica"
Puszyste i delikatne ciasto ze świeżymi owocami i kruszonką.
Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu .
Kruszonka: dokładnie zagnieć, włóż do lodówki.
Drożdże posyp cukrem, odstaw. Maślankę roztrzep z jajkami i olejem. Dodaj rozpuszczone drożdże, wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części.
Mąki przesiej, podziel na pół, do jednej części dodaj kakao. Z suchych i mokrych składników wyrób dwa ciasta (jasne i ciemne). Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż ciasta podwoją objętość.
Z wyrośniętych ciast uformuj podłużne wałki. Ostrym nożem pokrój każdy na 12 części. Ułóż w blaszce (22x33 cm) na przemian, tworząc szachownicę. Odstaw na 15 minut. Owoce pokrój, ułóż na cieście, lekko wgniatając. Posyp kruszonką. Piecz 25 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Buszując po książkach, gazetach i stronach chciałam znaleźć taki przepis na c...
Odsłon: 1772
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 32
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 88
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 32
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 88
Składniki
Puszyste i delikatne ciasto ze świeżymi owocami i kruszonką.
Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu .
Kruszonka: dokładnie zagnieć, włóż do lodówki.
Drożdże posyp cukrem, odstaw. Maślankę roztrzep z jajkami i olejem. Dodaj rozpuszczone drożdże, wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części.
Mąki przesiej, podziel na pół, do jednej części dodaj kakao. Z suchych i mokrych składników wyrób dwa ciasta (jasne i ciemne). Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż ciasta podwoją objętość.
Z wyrośniętych ciast uformuj podłużne wałki. Ostrym nożem pokrój każdy na 12 części. Ułóż w blaszce (22x33 cm) na przemian, tworząc szachownicę. Odstaw na 15 minut. Owoce pokrój, ułóż na cieście, lekko wgniatając. Posyp kruszonką. Piecz 25 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Desery
Ciasto bananowe z czekoladą i kruszonką
Desery
Parowańce z wiśniami i cynamonem (Pampuchy)
Desery
Jabłka w biszkopcie
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Błyskawiczne ciasto z mikrofali to idealna propozycja dla niespodziewanych go...
Odsłon: 26
Ciasto bananowe z czekoladą i kruszonką
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 47