Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec z serem i kruszonką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Rozczyn:
wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto: twaróg utrzyj z jednym żółtkiem. Resztę składników wyrób z rozczynem. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kruszonka: mąkę, masło i cukier puder siekaj do momentu, aż powstaną grudki. Ciasto ułóż w natłuszczonej formie. Posma ruj lekko roztrzepanym białkiem, rozsmaruj masę serową, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Piecz 50 minut w temp. 170°C.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji:8, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie