Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec z serem i kruszonką"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8340
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2888
Polecam.
Odsłon: 1561
Polecam.
Odsłon: 461
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8340
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2888
Polecam.
Odsłon: 1561
Polecam.
Odsłon: 461
Składniki
Rozczyn:
wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto: twaróg utrzyj z jednym żółtkiem. Resztę składników wyrób z rozczynem. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kruszonka: mąkę, masło i cukier puder siekaj do momentu, aż powstaną grudki. Ciasto ułóż w natłuszczonej formie. Posma ruj lekko roztrzepanym białkiem, rozsmaruj masę serową, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Piecz 50 minut w temp. 170°C.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji:8, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie