Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec z serem i kruszonką"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118002
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8371
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118002
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8371
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Rozczyn:
wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto: twaróg utrzyj z jednym żółtkiem. Resztę składników wyrób z rozczynem. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kruszonka: mąkę, masło i cukier puder siekaj do momentu, aż powstaną grudki. Ciasto ułóż w natłuszczonej formie. Posma ruj lekko roztrzepanym białkiem, rozsmaruj masę serową, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Piecz 50 minut w temp. 170°C.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji:8, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie