Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duet serowo-czekoladowy"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3007
Polecam.
Odsłon: 1776
Polecam.
Odsłon: 507
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3007
Polecam.
Odsłon: 1776
Polecam.
Odsłon: 507
Składniki
Gruszki obierz, pokrój na połówki, ponacinaj. Masło utrzyj z połową cukru i 4 jajkami.
Dodaj obie mąki, kakao, mleko, proszek. Pozostałe jajka rozbij.
Żółtka zmiksuj z serem, resztą cukru, śmietaną i budyniem. Białka ubij, połącz z serem. Dodaj rodzynki.
Na dnie blachy rozsmaruj ciasto ciemne, potem jasne. Rozłóż gruszki. Piecz 50 min w 200°C.Źródło: Naj