Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Składniki
Bardzo dokładnie utrzeć żółtka z cukrem i skórką otartą z 1 cytryny.
w rondelku mocno podgrzać wyciśnięty sok z cytryn, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać (nie gotować!!!), zdjąć z ognia i przestudzić.
Ubić sztywną pianę z białek.
Połączyć żółtka z pianą i sokiem z cytryny, wszystko delikatnie wymieszać i rozłożyć do salaterek.
Mocno schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty.