Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego przepisu wykorzystałam pulpę po soku wyciśniętym w wyciskarce.
wyciskarka soków
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18950
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19458
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18950
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19458
Składniki
Dynię kroję na pół, wydrążam pestki, obieram, kroję na mniejsze kawałki i wyciskam w niej sok w wyciskarce.
Sok nie będzie nam potrzebny w tym przepisie, a pulpę przekładam do miski i dodaję 3/4 szklanki cukru, mieszam i masę wlewam do naczynia żaroodpornego.
Przygotowuję kruszonkę: z mąki, cukru i masła ugniatam ciasto, tak by powstała kruszonka, którą posypuję dynię w naczyniu.
Danie piekę 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe!