Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego przepisu wykorzystałam pulpę po soku wyciśniętym w wyciskarce.
wyciskarka soków
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1121
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420651
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1121
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420651
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1813
Składniki
Dynię kroję na pół, wydrążam pestki, obieram, kroję na mniejsze kawałki i wyciskam w niej sok w wyciskarce.
Sok nie będzie nam potrzebny w tym przepisie, a pulpę przekładam do miski i dodaję 3/4 szklanki cukru, mieszam i masę wlewam do naczynia żaroodpornego.
Przygotowuję kruszonkę: z mąki, cukru i masła ugniatam ciasto, tak by powstała kruszonka, którą posypuję dynię w naczyniu.
Danie piekę 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe!