Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego przepisu wykorzystałam pulpę po soku wyciśniętym w wyciskarce.
wyciskarka soków
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3628
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1737
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3628
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1737
Składniki
Dynię kroję na pół, wydrążam pestki, obieram, kroję na mniejsze kawałki i wyciskam w niej sok w wyciskarce.
Sok nie będzie nam potrzebny w tym przepisie, a pulpę przekładam do miski i dodaję 3/4 szklanki cukru, mieszam i masę wlewam do naczynia żaroodpornego.
Przygotowuję kruszonkę: z mąki, cukru i masła ugniatam ciasto, tak by powstała kruszonka, którą posypuję dynię w naczyniu.
Danie piekę 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe!