Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego przepisu wykorzystałam pulpę po soku wyciśniętym w wyciskarce.
wyciskarka soków
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117713
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8219
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3058
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1443
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117713
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8219
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3058
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1443
Składniki
Dynię kroję na pół, wydrążam pestki, obieram, kroję na mniejsze kawałki i wyciskam w niej sok w wyciskarce.
Sok nie będzie nam potrzebny w tym przepisie, a pulpę przekładam do miski i dodaję 3/4 szklanki cukru, mieszam i masę wlewam do naczynia żaroodpornego.
Przygotowuję kruszonkę: z mąki, cukru i masła ugniatam ciasto, tak by powstała kruszonka, którą posypuję dynię w naczyniu.
Danie piekę 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe!