Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego przepisu wykorzystałam pulpę po soku wyciśniętym w wyciskarce.
wyciskarka soków
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 403
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2698
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1898
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6637
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 403
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2698
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1898
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6637
Składniki
Dynię kroję na pół, wydrążam pestki, obieram, kroję na mniejsze kawałki i wyciskam w niej sok w wyciskarce.
Sok nie będzie nam potrzebny w tym przepisie, a pulpę przekładam do miski i dodaję 3/4 szklanki cukru, mieszam i masę wlewam do naczynia żaroodpornego.
Przygotowuję kruszonkę: z mąki, cukru i masła ugniatam ciasto, tak by powstała kruszonka, którą posypuję dynię w naczyniu.
Danie piekę 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe!