Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dyniowe muffiny z mąki orkiszowej"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 61
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę orkiszową wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cukrem, cynamonem i szczyptą soli. Wbij jajka, wlej mleko i olej, dodaj purée z dyni, wsyp orzechy włoskie. Zamieszaj. Jabłko obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj do ciasta. Krótko zamieszaj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami (lub użyj foremek na babeczki). Napełnij ciastem do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185°C, piecz 22 min.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie