Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dyniowe muffiny z mąki orkiszowej"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 611
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3944
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 611
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3944
Składniki
Mąkę orkiszową wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cukrem, cynamonem i szczyptą soli. Wbij jajka, wlej mleko i olej, dodaj purée z dyni, wsyp orzechy włoskie. Zamieszaj. Jabłko obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj do ciasta. Krótko zamieszaj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami (lub użyj foremek na babeczki). Napełnij ciastem do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185°C, piecz 22 min.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie