Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dyniowe muffiny z mąki orkiszowej"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Mąkę orkiszową wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cukrem, cynamonem i szczyptą soli. Wbij jajka, wlej mleko i olej, dodaj purée z dyni, wsyp orzechy włoskie. Zamieszaj. Jabłko obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj do ciasta. Krótko zamieszaj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami (lub użyj foremek na babeczki). Napełnij ciastem do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185°C, piecz 22 min.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie