Do góry

Desery Przepis na:

Dyniowe muffiny z mąki orkiszowej

Dyniowe muffiny z mąki orkiszowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Dyniowe muffiny z mąki orkiszowej"

Składniki

  • 1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej
  • półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 10 dag drob nego brązowego cukru
  • 3 jajka
  • pół szklanki oleju słonecznikowego
  • 3/4 szklanki purée z dyni
  • jabłko
  • pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich
  • pół szklanki mleka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dyniowe muffiny z mąki orkiszowej

Przygotowanie

  1. Mąkę orkiszową wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cukrem, cynamonem i szczyptą soli. Wbij jajka, wlej mleko i olej, dodaj purée z dyni, wsyp orzechy włoskie. Zamieszaj. Jabłko obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj do ciasta. Krótko zamieszaj.

  2. Formę do muffinek wyłóż papilotkami (lub użyj foremek na babeczki). Napełnij ciastem do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185°C, piecz 22 min.

  3. czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 0,80 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń