Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane babeczki po 3. roku"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99000
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1949
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5793
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5792
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99000
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1949
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5793
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5792
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, posiekaj ze 120 g miękkiego masła, stopniowo dodając 1 żółtko, całe jajko i odrobinę soli.
Wyrobione ciasto włóż na godzinę do lodówki. Foremki w kształcie babeczek wysmaruj resztką masła i wysyp bułką tartą. Wyłóż je ciastem i piecz 20 minut w temperaturze 200°C.
Umyte pieczarki zetrzyj na tarce i podsmaż na oliwie. Napełnij nimi babeczki, posyp serem żółtym i piecz, aż ser się rozpuści. Na koniec posyp natką pietruszki.Źródło: Mam dziecko