Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane babeczki po 3. roku"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 233
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2658
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 233
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2658
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, posiekaj ze 120 g miękkiego masła, stopniowo dodając 1 żółtko, całe jajko i odrobinę soli.
Wyrobione ciasto włóż na godzinę do lodówki. Foremki w kształcie babeczek wysmaruj resztką masła i wysyp bułką tartą. Wyłóż je ciastem i piecz 20 minut w temperaturze 200°C.
Umyte pieczarki zetrzyj na tarce i podsmaż na oliwie. Napełnij nimi babeczki, posyp serem żółtym i piecz, aż ser się rozpuści. Na koniec posyp natką pietruszki.Źródło: Mam dziecko