Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane babeczki po 3. roku"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5754
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 7495
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 261
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5754
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 7495
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 261
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, posiekaj ze 120 g miękkiego masła, stopniowo dodając 1 żółtko, całe jajko i odrobinę soli.
Wyrobione ciasto włóż na godzinę do lodówki. Foremki w kształcie babeczek wysmaruj resztką masła i wysyp bułką tartą. Wyłóż je ciastem i piecz 20 minut w temperaturze 200°C.
Umyte pieczarki zetrzyj na tarce i podsmaż na oliwie. Napełnij nimi babeczki, posyp serem żółtym i piecz, aż ser się rozpuści. Na koniec posyp natką pietruszki.Źródło: Mam dziecko