Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Zagnieśc ciasto i dokładnie wyrobic,zbic mocno wałkiem. Podzielic na części i rozwałkowac na grubośc 1 mm. Pokrajac na paski ok 3 cm. i poprzecinac i przekręcicprzez środek.W naczyniu rozgrzac tłuszcz i smażyc faworki z obu stron. Do faworków nie dodawac cukru. Gdy usmażone ociekną z tłuszczu posypac cukrem pudrem.