Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka kefirowo-śmietankowa"
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4438
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4438
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Składniki
Galaretki przygotuj oddzielnie w połowie podanej wody. Wlej do foremek w kształcie rurki (np. do opakowań po witaminach). Gdy stężeją, zanurz w gorącej wodzie i wyjmij galaretowe rurki.
Kefir i śmietanę wymieszaj z cukrem do smaku. Masę podziel na pół. Połowę żelatyny rozrób z połową mleka, wymieszaj z połową masy śmietanowej. Wlej do pojemnika, odstaw do stężenia. Na wierzchu ułóż galaretowe rurki.
Resztę żelatyny rozrób z mlekiem, połącz z masą śmietanową. Zalej rurki. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie