Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka kefirowo-śmietankowa"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1419
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5929
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18725
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1419
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5929
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18725
Składniki
Galaretki przygotuj oddzielnie w połowie podanej wody. Wlej do foremek w kształcie rurki (np. do opakowań po witaminach). Gdy stężeją, zanurz w gorącej wodzie i wyjmij galaretowe rurki.
Kefir i śmietanę wymieszaj z cukrem do smaku. Masę podziel na pół. Połowę żelatyny rozrób z połową mleka, wymieszaj z połową masy śmietanowej. Wlej do pojemnika, odstaw do stężenia. Na wierzchu ułóż galaretowe rurki.
Resztę żelatyny rozrób z mlekiem, połącz z masą śmietanową. Zalej rurki. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie