Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 74
Dodano: 13.01.2008
Odsłon: 15696
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Białka oddziel od żółtek, po czym ubij z nich sztywną pianę. Do miski przesiej mąkę i mieszając, powoli wlewaj mleko. Potem dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia, sól i roztopione chłodne masło. Gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencję, delikatnie wmieszaj w nie pianę. Rozsmarowuj porcje ciasta w gofrownicy i kolejno piecz jasnozłote gofry.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

xarus 10 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
zrobiłem je dzisiaj , w smaku dobre ale nie wiem dlaczego bardzo szybko ,,FLACZEJĄ" czyli robią sie bardzo miękie kilka minut po upieczeniu0 Kto głosował? | Odpowiedz

Karolinka23 30 maja 2012Zgłoś do usunięcia
2 !0 Kto głosował? | Odpowiedz

monialola 18 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
a ile tych jajek ?!0 Kto głosował? | Odpowiedz