Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zima i święta są tuż za rogiem, warto rozgrzać się jakimś gorącym napojem. Moją ulubioną opcją jest gorąca czekolada, w tym wypadku w wydaniu włoskim.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1008
Składniki
Czekoladę kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do rondelka z odrobiną mleka. Płomień pod rondelkiem powinien być średni.
Dodajemy cukier i kakao i zaczynamy wszystko mieszać aż do rozpuszczenia się czekolady.
W międzyczasie mieszamy skrobię kukurydzianą i z małą ilością mleka.
Kiedy nasza czekolada już się roztopiła, dodajemy resztę mleka (powoli) ciągle mieszając. Naszą mieszankę ze skrobii również dodajemy.
Kiedy wszystko zgęstnieje przelewamy czekoladę do kubka i dekorujemy bitą śmietaną.