Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane championy z migdałami"
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1034
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 4237
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez piernika. Niestety, czase...
Odsłon: 4030
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 787
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1034
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 4237
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez piernika. Niestety, czase...
Odsłon: 4030
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 787
Składniki
Umyj jabłka, pokrój w plasterki i zanurz w soku z cytryny. W małym rondelku roztop masło i wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Jabłka zanurz w maśle z miodem, osącz, posyp cynamonem, a następnie zgrilluj.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Przełóż jabłka na talerz. Dziecko może posypać je migdałami, cynamonem i pokruszonymi herbatnikami. Polej deser jogurtem wymieszanym z 2 łyżkami miodu.
Czas przygotowania: 30 minut, 480 kcal, cena porcji: ok. 4 zł, dla 4 osóbŹródło: Olivia