Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane championy z migdałami"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3748
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3748
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Składniki
Umyj jabłka, pokrój w plasterki i zanurz w soku z cytryny. W małym rondelku roztop masło i wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Jabłka zanurz w maśle z miodem, osącz, posyp cynamonem, a następnie zgrilluj.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Przełóż jabłka na talerz. Dziecko może posypać je migdałami, cynamonem i pokruszonymi herbatnikami. Polej deser jogurtem wymieszanym z 2 łyżkami miodu.
Czas przygotowania: 30 minut, 480 kcal, cena porcji: ok. 4 zł, dla 4 osóbŹródło: Olivia