Do góry

Desery Przepis na:

Grillowane championy z migdałami

Grillowane championy z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Grillowane championy z migdałami"

Składniki

  • 3-4 jabłka
  • 1/4 kostki masła
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta cynamonu
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • sok z całej cytryny
  • 100 g herbatników
  • 50 g płatków migdałów
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyj jabłka, pokrój w plasterki i zanurz w soku z cytryny. W małym rondelku roztop masło i wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Jabłka zanurz w maśle z miodem, osącz, posyp cynamonem, a następnie zgrilluj.

  2. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Przełóż jabłka na talerz. Dziecko może posypać je migdałami, cynamonem i pokruszonymi herbatnikami. Polej deser jogurtem wymieszanym z 2 łyżkami miodu.

  3. Czas przygotowania: 30 minut, 480 kcal, cena porcji: ok. 4 zł, dla 4 osób

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń