Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i zdrowe,jabłka innaczej
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4538
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 518
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4538
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 518
Składniki
Umyte jabłka wydrążyć od strony ogonka,tak by usunąć gniazda nasienne i zostawić mniej więcej centymetrowe "denko".Orzechy posiekać i wymieszać z opłukanymi rodzynkami,żóltkiem roztartym z cukrem lub miodem i śmietaną.
Tak przygotowaną mieszanką napełnić wgłębienia w jabłkach.Jabłka ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym,wsatawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 30minut.Najlepiej smakują na gorąco