Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i zdrowe,jabłka innaczej
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Składniki
Umyte jabłka wydrążyć od strony ogonka,tak by usunąć gniazda nasienne i zostawić mniej więcej centymetrowe "denko".Orzechy posiekać i wymieszać z opłukanymi rodzynkami,żóltkiem roztartym z cukrem lub miodem i śmietaną.
Tak przygotowaną mieszanką napełnić wgłębienia w jabłkach.Jabłka ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym,wsatawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 30minut.Najlepiej smakują na gorąco