Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Jabłka obrac,pokroic na ósemki i usunąc gniazda.Skropic sokiem z cytryny.Jajka roztrzepac ze szczyptą soli syopniowo dodawac mąkę oraz wino(można użyc mleka)i aromat waniliowy.Ciasto dokładnie wymieszac aż bedzie gładkie.Jabłka zanurzac w ciescieI kłasc na gorący olej.Piec nz złoty kolor.Posypac cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.